Normal_rss_entry-16280

(ANP) - Het Nuon Solar Team van de TU Delft en Solar Team Twente die vorige week respectievelijk nummer een en twee werden in de World Solar Challenge hebben in Sydney hun zonneauto's Nuna8 en Red One gepresenteerd. Het Nederlands Consulaat-Generaal in Sydney nodigde de teams uit om met hun zonneauto's in het zakendistrict van de stad het innovatieve karakter van Nederland te promoten.

"Daarnaast wordt met de Nederlandse studenten uit Delft en Twente onderstreept dat het Nederlands hoger onderwijs gewoon goed is en dat het ook nog eens leuk is om in Nederland te studeren", aldus consul-generaal Willem Cosijn. Wouter Feil van het winnende Delftse team vindt het 'echt vet om na de stilte van de Australische outback de zonneauto's te kunnen showen aan duizenden mensen in het hartje van Sydney'.

De zonneauto van de universiteit van Eindhoven moest aansluitend aan de World Solar Challenge naar China en kon daarom niet naar Sydney komen. Hun Stella Lux won in Australië de prijs voor de beste gezinsauto.

De Solar Challenge is een prestigieuze wedstrijd met zonneauto's. De deelnemers moeten ongeveer 3000 kilometer door de Australische woestijn rijden, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden.