Normal_politie__rug_agent_1556940a

Een studentengrap is wat uit de hand gelopen. Voor een studentenontgroening werden verschillende studenten 'ontvoerd'. Een getuige had dit gezien en zag het aan voor een echte ontvoering en alarmeerde de politie. Een motoragent kwam de auto later tegen en liet hem stoppen. Dat meldt NOS.

Een getuige had de auto 's nachts zien rijden met mensen op de achterband die doeken om hun gezicht hadden. De getuige waarschuwde hierop de politie. Op het moment dat de politie de auto liet stoppen, zaten er geen 'ontvoerde' mensen meer in de auto. De chauffeur legde uit dat de auto in de nacht gebruikt was voor een studentenontgroening.

De chauffeur werd wel aangehouden door de politie, maar niet vanwege de 'ontvoering, maar omdat hij te veel had gedronken. De chauffeur heeft vervolgens een boete en een waarschuwing gekregen, want de politie was niet te spreken over deze 'studentengrap'. Het politieteam schrijft hierover op hun Facebookpagina: “Grap uithalen of ludieke ontgroening? Denk wel even na hoe het er voor de buitenwereld uitziet! Want voor je het weet heb je een politie-eenheid achter je aan.”

© Nationale Onderwijsgids