Normal_snelweg_tunnel_viaduct_auto

Een team studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam wil in september een nieuw snelheidsrecord vestigen met de supersnelle fiets VeloX V. Het huidige record staat op 133,78 km/u. Op zondag 9 augustus wordt de fiets getest op de snelweg A270 in Helmond. Dat meldt gemeente Helmond.

Het wereldsnelheidsrecord voor mensaangedreven voertuigen is met 133,78 km/u in handen van het Human Power Team. De studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam denken echter dat dit sneller kan. Met hun aerodynamische ligfiets, volledig aangedreven op spierkracht, willen de studenten hun eigen record snelfietsen aanscherpen tijdens de World Human Powered Speed Challenge (van 14 tot en met 19 september op de hoogvlakte in Nevada, Verenigde Staten). Op zondag 9 augustus test het team de fiets op de A270 tussen Helmond en Nuenen.

Ter voorbereiding van de recordpogingen werkt het studententeam op zondag 9 augustus een racesimulatie af op de A270. Renster Lieske Yntema zal tussen 11.00 en 12.00 uur met de VeloX V over een traject van meer dan 5 kilometer van Helmond naar Nuenen sprinten. 

© Nationale Onderwijsgids