Normal_samenwerken

De Technische Universiteit (TU) Eindhoven en gemeente Eindhoven hebben een convenant getekend tot een strategische samenwerking tussen de universiteit en gemeente, waarbij technologie, design en innovatie verbonden worden aan maatschappelijke uitdagingen. De samenwerking zorgt voor structurele (strategische) afstemming in concrete gezamenlijke proeftuinen en onderzoeks- en valorisatieprogramma’s. Dat meldt TU Eindhoven.

De universiteit zoekt vanuit haar bijdrage aan de maatschappij naar relevantie toepassingen voor technologische ontwikkelingen. Met het convenant wil de universiteit haar onderzoeksprogramma's koppelen aan de maatschappelijke uitdagingen in de gemeente Eindhoven. De strategic areas aan de universiteit (Energy, Health en Smart Mobility) leverde al eerder een clustering op van het universitair onderzoek.

Met het convenant verwacht de gemeente de woon- en werkkwaliteit in de stad te verbeteren. Dit moet onder andere gebeuren met zogenaamde Living Labs, waarbij de universiteit en de gemeente gezamenlijk in proefprojecten vernieuwde toepassingen gaan analyseren. De uitwerking van het convenant zal plaatsvinden aan de hand van een aantal van de grootste maatschappelijke thema's voor beide partijen; mobiliteit, energie, gezondheid, educatie, licht en de openbare ruimte.

© Nationale Onderwijsgids