Normal_world_solar_challenge__compfight_

(Novum) - In het Olympisch Stadion in Amsterdam vond donderdag een indrukwekkende strijd tussen mens en machine plaats. Sprintkampioene Dafne Schippers wist de sprintwedstrijd van honderd meter te winnen van zonnewagen Nuna van het Nuon Solar Team, de wereldkampioen in het zonneracen.

"In de eerste race maakte Nuna een langzame start en verloor met een verschil van negen seconden. In de tweede ronde was het verschil anderhalve seconde, met Dafne aan de winnende kant", zegt een woordvoerder van het studententeam. De dag begon met een masterclass van Schippers en de studenten van de zonneauto. "Het werd een dynamische masterclass met veel interactie over innovatie, training, brandstof en winnaarsmentaliteit", aldus de woordvoerder.

Het team hield de sprintwedstrijd ter voorbereiding op het verdedigen van de wereldtitel zonneracen, half oktober in Australië. De studenten van de Technische Universiteit Delft doen dan voor de achtste keer mee aan de tweejaarlijkse World Solar Challenge. Tot nu toe wonnen ze die race vijf keer.