Normal_hacken__typen__computer__it__ict

Op 24 april deelt omstreden hacker David Schrooten zijn verhaal met IT-studenten in Utrecht. Hij zal de hoofdgast zijn tijdens het derde IT Talent Debate. De hacker heeft twee jaar vast gezeten in vijf streng bewaakte Amerikaanse gevangenissen. Schrooten zal vertellen wat de gevaren zijn van hacken. Dit meldt Metro.

In 2012 werd Schrooten gearresteerd voor vermeende creditcardfraude. Vorige maand kwam de student voorwaardelijk vrij en ontloopt sindsdien de media. Voor de IT-studenten en organisator, evenementenbureau Conjugo Events, maakt de hacker een uitzondering. Hij zal vertellen over hoe gevaarlijk hacken kan zijn en welke consequenties hieraan kunnen zitten.

Schrooten leerde zichzelf op jonge leeftijd programmeren en hacken. Hij verzamelde andere getalenteerde hackers om zich heen en probeerde met zijn groep als sport andere hackerteams een hak te zetten. Twee jaar geleden ging dit mis, hij werd door de Amerikaanse geheime dienst in de val gelokt en gearresteerd. Hij noemt zijn tijd in de Amerikaanse gevangenissen 'mensonterend'.

Het debat vindt plaats in het Utrechtse Media Plaza. Het IT Talent Debate is voor tweede, derde en vierdejaars studenten aan een informaticagerelateerde hbo of universitaire opleiding. Aanmelden is gratis. Er is plek voor tweehonderd studenten.

© Nationale Onderwijsgids