Logo_iss_erasmus_universiteit

Het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, bestaat 62 jaar. Ter gelegenheid van het jubileum geeft voormalig Volkskrant-columnist, socioloog en juris Kees Schuyt op 9 oktober een lezing over wetenschappelijke integriteit en het debat hierover. Dit meldt de Erasmus Universiteit.

Kees Schuyt zal in zijn lezing stilstaan het overbrengen van ethiek in wetenschappelijk onderzoek en daarmee het voorkomen van fraude. Schuyt is emeritus hoogleraar Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en tevens voorzitter van het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI), een adviesorgaan van de KNAW, NWO en VSNU. LOWI adviseert universiteiten en umc's bij klachten over schendingen van de wetenschappelijke integriteit. Ook bekleedde Schuyt vorig jaar de Prof. Van Doorn leerstoel aan Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit.

Het ISS is een internationaal academisch instituut voor onderzoek en onderwijs in ontwikkelingsstudies. De studenten komen voornamelijk uit ontwikkelingslanden. Het ISS werkt nauw samen met universiteiten in Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

De lezing vindt plaats op 9 oktober van 16.00 tot 18.00 in het pand van het ISS aan de Kortenaerkade in Den Haag. Bijwonen  is gratis maar aanmelden is vereist. Dit kan via het inschrijvingsformulier op iss.nl

© Nationale Onderwijsgids