Normal_ouderen_wandelen234

De Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen stellen dit nieuwe collegejaar een promovendus aan die de komende vier jaar het RUG400-onderzoek Actief Oud is Goud gaat uitvoeren. Iedereen kon, als verjaardagscadeau, een bijdrage leveren aan de realisatie van het onderzoek. Dankzij een gift van de Emmaplein Foundation is nu voldoende geld bijeen gebracht om tot uitvoering over te gaan. Dit meldt de RUG. 

Het onderzoek ‘Actief Oud is Goud’ gaat over maatschappelijk gezond blijven. Dat is net zo belangrijk als je medische gezondheid. Want we weten dat als je blijft meedoen in de maatschappij, je gelukkiger, actiever, fitter en gezonder blijft. Maar hoe werkt dat? Waarom blijft de een wel actief en de ander niet? Hoe zorgen we dat niemand ‘verpietert’? Het onderzoek wordt uitgevoerd door het team van prof.dr. Ronald Stolk, wetenschappelijk directeur van LifeLines en hoogleraar klinische epidemiologie. 
 
Het onderzoek ‘Actief Oud is Goud’ is gebaseerd op twee vragen die in het kader van het lustrumproject ‘400 dagen voor 400 vragen’ zijn ingediend. In september 2013 kon het publiek stemmen op drie onderzoeksvoorstellen. Met bijna 50% van de 8000 stemmen werd ‘Actief oud is Goud’ het winnende onderzoeksvoorstel. 
 
Op de hoogte blijven van het onderzoek Actief Oud is Goud, andere crowdfundingsprojecten van de RUG en eventueel nog een aanvullende bijdrage leveren? Volg het Ubbo Emmiusfonds op www.rugsteunt.nl.
 
© Nationale Onderwijsgids