Logo_logo-sustainabul1-300x106
De Universiteit Wageningen staat op bovenaan op de SustainaBul, de duurzaamheidsranking van studenten, gekregen. De universiteit scoorde hoog op hun duurzame onderwijs, hun bedrijfsvoering en de transparantie hierover. De Hogeschool Utrecht, de Hanzehogeschool Groningen, de Radboud Universiteit Nijmegen en de Technische Universiteit Eindhoven scoorden ook goed. Dit meldt RTL Z. 
 
Initiatiefnemer voor het maken van de ranglijst is studentennetwerk de Studenten voor Morgen. Zij legden de scholen een aantal vragen voor, waar ze niet zomaar ja of nee op mochten antwoorden. Bij het beantwoorden van de vragen moest bewezen worden dat de instelling ook daadwerkelijk aan de criteria voldeed. 
 
De vragen stelden onder meer vast hoe de catering ingekocht werd en of studenten minoren en cursussen kunnen volgen  die op duurzaamheid gericht zijn. Er werd gekeken naar de CO2-uitstoot van de medewerkers en de afvalscheiding op de locaties. 
 
De Studenten voor Morgen stelden een ranglijst op van de meest duurzame hogere onderwijsinstellingen. Vanaf plaats 16 wordt geen onderscheid meer gemaakt. De Hanzehogeschool Groningen scoorden een opmerkelijk resultaat; zij stegen van de negende naar de derde plaats op de ranglijst. 
 
© Nationale Onderwijsgids