Bestuurskundige dr. Lars Tummers

Bestuurskundige dr. Lars Tummers (EUR) heeft voor zijn proefschrift 'Beleidsvervreemding: Een analyse van ervaringen van publieke professionals met nieuw beleid' een Studieprijs van Stichting Praemium Erasmianum ontvangen.

Tummers ontwikkelde in zijn proefschrift (2012) een nieuw theoretisch raamwerk 'beleidsvervreemding,' waarbij hij beleid in de zorg, het onderwijs en de sociale zekerheid analyseerde. Volgens Tummers demonstreren artsen, docenten en professionals met regelmaat tegen allerlei maatregelen, omdat zij deze niet zinvol voor de samenleving en hun eigen cliënten vinden. 
Er wordt dan niet zozeer tegen de professionals zelf gedemonstreerd, als wel tegen de inhoud van het nieuwe beleid. 
 
Volgens Tummers gaat het de demonstranten niet om de economische doelen die bereikt moeten worden, maar zijn zij vaak van mening dat de ingeslagen weg om die doelen te bereiken niet toereikend is. 
 
Tummers promoveerde cum laude en studeert momenteel aan de University of California, Berkeley. Tevens is hij Research Fellow aan de Arizona State University met een Marie Curie Fellowship van de Europese Unie. In 2013 ontving hij al de Onderzoeksprijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). 
 
Studieprijzen Stichting Praemium Erasmianum
Jaarlijks worden door de Stichting Praemium Erasmianum maximaal 5 studieprijzen toegekend voor bijzondere dissertaties op het gebied van geesteswetenschappen en maatschappij- en gedragswetenschappen, waarbij het proefschrift een casusoverstijgende behandeling van het onderwerp bevat. De prijs bestaat uit een oorkonde en €3000,-. 
 
© Nationale Onderwijsgids