APS leren inspireren

Professor Sabine Severiens is benoemd tot bijzonder hoogleraar Onderwijskunde. Haar oratie 'Professionale capaciteit in de superdiverse school' vindt donderdag 20 maart plaats aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). 

Severiens bekleedt aan de UvA de APS-leerstoel en zal zich in haar hoogleraarschap in het bijzonder bezighouden met het ontwerpen van onderwijs voor kwetsbare jongeren, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Severiens is tevens hoogleraar Onderwijskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Voorafgaand aan de oratie is er een inhoudelijk programma voor geïnteresseerde schoolleiders, leraren en bestuurders uit mbo en vo. In twee workshops vindt een verdieping plaats van de thema’s 'professionele capaciteit in grootstedelijke situaties' en 'omgaan met verschillen in de superdiverse school'. Schoolleiders, -bestuurders en docenten zijn van harte uit voor dit deel van het programma, waarin de thematiek gerelateerd wordt aan de dagelijkse praktijk en verschillende perspectieven aan bod komen. 
 
Om de workshops en/of de oratie bij te wonen, kunt u zich hier aanmelden. 
 
© Nationale Onderwijsgids