Normal_robbert_dijkgraaf

(Novum) - Hoogleraar Robbert Dijkgraaf zit de jury voor die voorstellen moet beoordelen voor een nieuw op te richten technologisch instituut in Amsterdam. Dat heeft de gemeente Amsterdam donderdag bekendgemaakt. De jury beoordeelt half september vijf voorstellen voor het kenniscentrum.

Dijkgraaf is natuurkundige en directeur van het Institute for Advanced Study aan de prestigieuze Amerikaanse universiteit Princeton. Verder zitten Layar-oprichter Claire Boonstra, Rabobank-topvrouw Tanja Cuppen, SER-voorzitter Wiebe Draijer en Deltacommissaris Wim Kuijken in de jury.

Het instituut moet de economie van Amsterdam versterken door kennis en bedrijven aan de stad te binden. De gemeente heeft in april een competitie uitgeschreven over de invulling van het technologische instituut. Onder meer Nederlandse en internationale universiteiten, bedrijven en kenniscentra dienden voorstellen in.

In juni maakte de gemeente een selectie van vijf plannen uit de dertien inzendingen. Aan de hand van het oordeel van de jury gaat de gemeente onderhandelen met diverse partijen over de mogelijkheden.