Normal_universiteit_maastricht_1

MAASTRICHT - Het aantal studenten dat zich heeft aangemeld voor een opleiding aan Universiteit Maastricht, is flink hoger dan vorig jaar omstreeks begin augustus. Dat meldt de website van het Limburgs Dagblad.

Tot nu toe kan Universiteit Maastricht komend studiejaar naar verwachting rekenen op ruim 27.500 studenten. Dit betreft studenten die voor het eerst een studie aan deze universiteit gaan volgen en studenten die verder gaan met de opleiding die ze er al volgden.

De hoeveelheid vooraanmeldingen is met haast tien procent gestegen. Opvallend is het aantal Britse studenten dat zich momenteel heeft ingeschreven: 787 nu versus 424 vorig jaar. Een stijging van 84 procent. Ook uit bijvoorbeeld China, Frankrijk en België komen meer nieuwe studenten. De stijging van de groep buitenlandse studenten lijkt te maken te hebben met het feit dat Universiteit Maastricht studenten werft in andere landen.

Als men naar de masteropleidingen kijkt, springen de opleidingen Forensische Psychologie, Globalisation & Development Studies en Sustainability, Science & Policy er qua populariteit uit.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres