Normal_beurs_aandelen_koers_rekenmachine

DELFT – De Technische Universiteit (TU) Delft heeft samen met vier andere Europese partijen een subsidie van 350.000 euro ontvangen van de Europese Unie voor de ontwikkeling van een lesprogramma voor wiskunde. Dit e-learning-pakket, Mumie genaamd, kan gebruikt worden voor overbruggingscursussen die zijn gericht op de overstap van het vwo naar het wo, en van Bachelor- naar Masteropleidingen. Het project richt zich op cursussen in Wiskunde, vooral met het oog op technische opleidingen.

Door de overstap van middelbare school naar universiteit, en van bachelor- naar masteropleiding op het gebied van wiskunde-vakken te vergemakkelijken, wordt de mobiliteit van studenten verhoogd. Zo wordt het makkelijker voor studenten om te gaan studeren aan buitenlandse instellingen. Ook hoopt men dat de overbruggingscursussen helpen om het aantal uitvallers in de eerste jaren van technische opleidingen te verlagen.

Het project gaat werken met open source ware. Dit is nog wat verfijnder en didactisch effectiever dan Open Course Ware, zoals dat nu toe wordt aangeboden. Men kan namelijk zien wat de resultaten zijn van de gebruikers.

De aanvraag wordt door de TU Delft getrokken en is een samenwerking met TU Berlijn, KTH Stockholm en Aalto University, Finland en het bedrijf Integral-learning. De cursussen worden tweetalig: Duits en Engels. De Europese Unie heeft de aanvraag van de TU Delft goedgekeurd met zeer hoge scores. Volgens de evaluatie van de EU zijn de uitkomsten van het project relevant en bruikbaar voor geheel Europa en kan het project helpen om beter te definiëren wat de algemene wiskundige basisvereisten zijn voor Europese Technische Universiteiten.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen