KNV luidt noodklok omtrent vastgelopen systeem leerlingenvervoer

De ongelijkheid tussen vraag en aanbod in het leerlingenvervoer wordt alleen maar groter. Dat zegt brancheorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Voorzitter Bertho Eckhardt roept alle betrokken partijen onmiddellijk op om met elkaar om de tafel te gaan. Alleen zo kan men voorkomen dat er volgend schooljaar weer incidenten ontstaan. Dat meldt TaxiPro.

Er is al jaren een toename in de vraag naar het leerlingenvervoer te zien. Brancheorganisatie KNV noemt het een onhoudbare situatie, waarin steeds meer moet met minder middelen.

Daarbij is het chauffeurstekort de grootste boosdoener. De planning wordt steeds complexer, want er wordt meer maatwerk verwacht. Ook de toenemende verkeersdrukte zorgt voor veel vertragingen.

Kwetsbare doelgroep 

Daarom roept Bertho Eckhard de betrokken partijen op om met elkaar te gaan praten. Het doet eigenlijk hetzelfde verzoek als vorig jaar oktober. “Het gaat om een zeer kwetsbare doelgroep.”

Minder complex 

 

Het leerlingenvervoer moet volgens Eckhard ook veel minder complex zijn. Scholen zouden kunnen schuiven met hun aanvangstijden. Daardoor kunnen taxiritten na elkaar gereden worden en op die manier kan men veel winnen.

Betrokkenheid 

De grote betrokkenheid die er heerst onder de leerlingenvervoerders raakt Eckhard. De chauffeurs voelen zich erg verantwoordelijk voor ‘hun’ kinderen. ‘Laten we vooral niet vergeten dat er dankzij deze bevlogenheid iedere dag ook heel veel wel goed gaat “, aldus Eckhardt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk