Proef met centrale opstapplaats voor leerlingenvervoer gestart

Maandagochtend 21 augustus begon het nieuwe schooljaar voor 11 leerlingen van de J.H. Donnerschool op een bijzondere manier. Zij werden niet door de taxibus thuis opgehaald, maar bij Zwembad De Vallei. Daar is nu een opstapplaats. Dat meldt de gemeente Veenendaal.

De kinderen gaan de komende tijd kennismaken met een nieuwe manier van reizen naar school. Ze stappen ’s ochtends bij het zwembad in de taxibus en ’s middags op dezelfde plaats weer uit. De gemeente hoopt hiermee de zelfstandigheid van de kinderen te vergroten en hun reistijd te verkorten. Tegelijkertijd zorgt het ook voor een efficiëntere inzet van het taxivervoer.

Waardevolle toevoeging aan het leven van de kinderen 

De J.H. Donnerschool, een school met speciaal onderwijs in Barneveld en de ouders staan achter deze proef. Zij zien de opstapplaats als een waardevolle toevoeging aan het leven van de kinderen. Ze mogen zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun reis en leren meer op eigen benen te staan. Ook op sociaal niveau zullen de kinderen groeien. Ze wachten samen op de taxibus en maken samen de reis naar school.

Evaluatie

Na afsluiting van de proef volgt een evaluatie met de kinderen en hun ouders. Op basis daarvan bepaalt de gemeente of de opstapplaats blijft en of ze dit initiatief na dit schooljaar gaan uitbreiden voor ook leerlingen van andere scholen.

Door: Nationale Onderwijsgids