Koninklijke Visio in Grave is eerste Showcase School voor speciaal onderwijs

Koninklijke Visio Onderwijs Grave, school voor visueel beperkte leerlingen, is uitgeroepen tot de eerste Microsoft Showcase School voor speciaal onderwijs in Nederland. Het is een bijzondere erkenning voor de inzet van de school om technologie op een innovatieve manier in te zetten in het speciaal onderwijs en gebruik te maken van visuele middelen door de docenten en de leerlingen. Dat meldt de Koninklijke Visio. 

Naast de eerste speciaal onderwijs school in Nederland is Visio Onderwijs Grave de tweede in Europa en de tiende in de wereld die dit certificaat krijgt. En daarnaast wereldwijd de eerste van de scholen voor leerlingen met een visuele beperking. Op 15 mei werd dat uitgebreid gevierd op de school en ontving Visio Onderwijs Grave uit handen van Microsoft Nederland de bijbehorende bokaal.

'Altijd in kansen denken'

Microsoft Nederland is verheugd over de samenwerking met Visio. "Bij Koninklijke Visio weten ze hoe ze het onmogelijke mogelijk kunnen maken. Door altijd in kansen te denken en een duidelijke stip op de horizon te hebben, zetten ze de leerlingen centraal. Daarmee zijn ze een echt voorbeeld voor de rest van het Nederlandse onderwijs!" aldus Jeroen Strijbosch van Microsoft Nederland.

"We zijn blij en trots dat we de eerste Microsoft Showcase school voor speciaal onderwijs in Nederland zijn geworden", reageert schooldirecteur Jeanine Petronilia. "Dit sluit aan bij onze ambitie die is gebaseerd op onze missie ‘meedoen mogelijk maken’. Naast toegankelijkheid staat ook wereldburgerschap en digitale geletterdheid centraal.“

Technologische capaciteiten 

De Microsoft Showcase School-status wordt alleen toegekend aan die scholen die hun technologische capaciteiten hebben bewezen door effectief gebruik te maken van moderne-technologieën en gepersonaliseerd onderwijs. Showcase scholen creëren leerlinggerichte, stimulerende en inclusieve leerervaringen die inspireren tot een leven lang leren en die de ontwikkeling van essentiële vaardigheden voor de toekomst stimuleren, zodat leerlingen in staat zijn om echt het onderste uit de kan te halen.

Digitale tools 

Visio school Grave heeft deze erkenning o.a. verdiend vanwege haar moderne manier van lesgeven waarbij de leerling centraal staat en daarbij het gebruik van Microsoft-technologieën zoals Office 365, OneNote, OneDrive en Teams in het onderwijs. Jeanine Petronilia “Voor onze leerlingen is het extra belangrijk om deze tools goed te kunnen gebruiken omdat dit hun (digitale) wereld opent en ze meer mogelijkheden biedt op het gebied van (vervolg)opleiding en werk. Met deze tools kunnen ze op een flexibele manier met elkaar te leren, samen te werken en communiceren.”.

Door: Nationale Onderwijsgids