600 extra laptops voor Groningse leerlingen

Door de coronamaatregelen moeten kinderen nu thuis onderwijs volgen met een pc, laptop of iPad. De meeste scholen hebben zelf geregeld dat kinderen thuis kunnen leren. Naast de laptops die scholen zelf regelden, leent de gemeente Groningen 600 laptops uit. Dit meldt de gemeente Groningen.

Wethouder Onderwijs Carine Bloemhoff ging speciaal voor deze actie langs bij De Huifkar in Ten Boer en overhandigde daar de benodigde laptops. Bloemhoff: ‘Het is belangrijk dat kinderen aangehaakt blijven. Digitaal onderwijs volgen is ook contact hebben met de juf of meester en met klasgenoten. De kinderen missen het spelen met vriendinnen en vriendjes op het schoolplein. Verder geven de lessen van school ook wat structuur in de dag. Ik wens alle ouders veel sterkte met de begeleiding thuis. Ik ben blij dat we met de laptops kunnen helpen.’
 
Schooldirecteur Peter van de Bult van OBS De Huifkar in Ten Boer is blij met de extra laptops. ‘We hebben de laptops snel uitgegeven aan de kinderen, echt super! Wat fijn dat het zo geregeld kon worden.
 
Scholen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs lenen de laptops zo lang onderwijs op afstand nodig is. Momenteel zijn laptops lastig te verkrijgen vanwege de grote vraag. De laptops van de gemeente bieden dan uitkomst.
 
Door: Nationale Onderwijsgids