leerlingenvervoer walcheren

Noot Personenvervoer gaat het leerlingen- en jeugdvervoer op Walcheren vanaf 2 maart 2020 uitvoeren. De gemeenten hebben deze nieuwe overeenkomst gesloten nadat TCR op 10 februari 2020 failliet is verklaard. Dit meldt gemeente Vlissingen.

Dit geeft de ruim 500 Walcherse leerlingen die naar speciaal onderwijs gaan duidelijkheid. Ze gaan op de eerste dag na de voorjaarsvakantie met een nieuw busje naar school.
 

Kans op vertrouwde chauffeur

Noot benadert alle chauffeurs van het failliete TCR, waarmee de kans groot is dat de meeste leerlingen hun vertrouwde chauffeur houden. De chauffeurs krijgen direct een arbeidscontract aangeboden, waarmee ook voor hen een einde komt aan een onzekere periode. Vóór de start van de scholen (na de voorjaarsvakantie) krijgen ouders en verzorgers precieze informatie over de uitvoering van het leerlingen- en jeugdvervoer.
 

Einde aan onzekerheid

De overeenkomst maakt een eind aan een onzekere periode voor de ouders/verzorgers, leerlingen en scholen. De leerlingen die naar speciaal onderwijs gaan, reageren vaak gevoelig op veranderingen en onzekerheden. Daarom zijn alle ouders/verzorgers en de scholen in de afgelopen periode dagelijks op de hoogte gehouden.
 
Woordvoerder namens de Walcherse gemeenten wethouder S. Stroosnijder (gemeente Vlissingen): “Een belangrijke taak van de gemeente is zorgen dat alle kinderen naar school kunnen. Het was even spannend, maar we zijn opgelucht dat we de leerlingen nu weer zekerheid kunnen bieden. Noot rijdt met vrijwel nieuw materieel, dat is fijn voor de leerlingen en het milieu.”
 

Overeenkomst

De overeenkomst met Noot loopt tot 1 augustus 2021. Dat geeft de gemeenten de tijd om een Europese aanbesteding voor te bereiden. Voor een robuuste oplossing kunnen alle Zeeuwse gemeenten en de provincie wellicht samen naar slimme oplossingen op het gebied van mobiliteit zoeken.
 
Door: Nationale Onderwijsgids