Normal_lezen_jongen_bibliotheek_boeken_prentenboek_boek_kleuter_

Op woensdag 25 september gaat de 71e Kinderpostzegelweek van start. Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 gaan langs de deuren langs de deuren om postzegels en andere producten te verkopen. Dit jaar is het thema: dichtbij ieder kind. Op de kinderpostzegels prijken dit jaar hoofdpersonen uit legendarische kinderboeken als Dik Trom, Kruimeltje, de Kameleon, de Drieling en Pietje Bell. 

Op de kinderpostzegels prijken dit jaar hoofdpersonen uit legendarische kinderboeken als Dik Trom, Kruimeltje, de Kameleon, de Drieling en Pietje Bell. De jaarlijkse actie zet zich dit jaar in voor 8500 kinderen die in de daklozenopvang zitten.
 
Kinderen in de daklozenopvang kennen volgens Stichting Kinderpostzegels niet het nostalgische gevoel dat de avonturenboeken oproepen, over een tijd waarin de jeugd zo ongecompliceerd en veilig leek. Veel opvanglocaties zijn niet gemaakt voor kinderen. Zo is er meestal geen speelgoed, mogen ze vaak hun vriendjes niet meenemen en niet zonder toezicht buitenspelen. Met de Kinderpostzegelactie wil de stichting kinderen de kans geven op een betere toekomst. 
 
De Kinderpostzegelweek vindt plaats van 25 september tot en met 2 oktober 2019. Zo’n 160.000 leerlingen uit het basisonderwijs gaan dan langs de deuren.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Bron: Kinderpostzegels