Normal_rss_entry-186082

Rick Brink is maandagavond in het Scheveningse Kurhaus door een jury uit zes kandidaten verkozen tot officieuze minister van Gehandicaptenzaken. Brink, die zelf in een rolstoel zit, komt een jaar lang betaald in dienst bij de omroep KRO-NCRV en krijgt een team ter ondersteuning. De omroep gaat het thema dit jaar ook in diverse programma’s op radio en televisie integreren. Brink wil zich met name inzetten voor kinderen. Volgens hem is het belangrijk dat gehandicapte kinderen volledig kunnen integreren in het onderwijs en in de samenleving. Hij geeft aan dat gehandicapte kinderen uit hun isolement gehaald kunnen worden wanneer zij met andere kinderen naar school kunnen gaan en kunnen spelen. Dit melden het AD en ANP.

Brink wil relevante onderwerpen op de politieke agenda zetten en onder de aandacht van de media brengen. ''De sociale werkvoorziening moet meer maatwerk worden waardoor minder mensen langs de zijlijn staan'', aldus Brink. ''Er gebeurt wel het nodige voor de mensen met een handicap, maar dat is niet genoeg. Ik wil ook werken aan meer inclusieve speeltuinen, waar kinderen elkaar accepteren ongeacht wie ze zijn of wat ze kunnen en waar kinderen met een handicap zelfstandiger worden.''
 
In de jury zaten oud-wielrenner Leontien van Moorsel, cabaretier Vincent Bijlo en voormalig minister Ronald Plasterk. Het publiek had de laatste stem. De zes kandidaten werden door de juryleden en door minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) aan de tand gevoeld over hun plannen en persoonlijke kwaliteiten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids