Normal_klas_lokaal_leeg_school_stoelen_tafels

Vanwege het lerarentekort heeft onderwijsorganisatie RENN4 op twee Groningse scholen voor speciaal onderwijs een vierdaagse schoolweek ingevoerd. Volgens de PvdA is dit problematisch voor de ouders. De partij wil daarom dat gemeenten en RENN4 creatieve oplossingen bedenken om toch vijf dagen per week opvang te kunnen bieden. Dit meldt RTV Noord.

Vanwege het lerarentekort heeft onderwijsorganisatie RENN4 op het Diamant College (vso) in Groningen en De Delta (so) in Appingedam een vierdaagse lesweek ingevoerd. De scholenorganisatie heeft sinds de zomer structureel zo'n vijftien vacatures openstaan die niet vervuld kunnen worden, waaronder zowel leerkrachten als gedragsdeskundigen en intern begeleiders.
 
De organisatie is daarom tijdelijk overgegaan op een vierdaagse schoolweek voor beide scholen, maar dat blijkt voor ouders veel problemen op te leveren. Volgens de Delfzijlse PvdA moeten ouders van alles regelen om hun kind met een beperking thuis te kunnen hebben. Sommige van hen zouden zelfs denken aan stoppen met werken, schrijft RTV Noord.
 
De PvdA en PVV willen daarom samen creatieve oplossingen verzinnen zodat de leerlingen ook de vijfde schooldag onder de pannen zijn. Ze kunnen met behulp van lokale ondernemers deelnemen aan activiteiten zoals bowlen, vechtsportlessen of een bezoek aan een museum. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids