Normal_10945

ZOETERMEER - De Horizon, katholieke school voor speciaal basisonderwijs in Zoetermeer en één van de 24 scholen van de Unicoz Onderwijsgroep, heeft met de inzending ‘De kracht van meedoen - een leuke pauze voor iedereen' de Unicoz Innovatieprijs gewonnen.

Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan de school met de meest onderscheidende innovatie op schoolniveau. De Unicoz Innovatieprijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro. Met dit bedrag kan de school het plan verder uitwerken en doorvoeren.

Van passief naar actief
Het ingestuurde plan richt zich op de nieuwe en actievere rol van de leerkracht tijdens het buiten spelen. Hij of zij doet mee en begeleidt het spel. Een rol die zich meer richt op observatie en hulp bieden en ook scheidsrechter, coach, organisator en instructeur zijn.

Waar voorheen de leerkracht passief aanwezig was op het speelplein, wordt nu een actieve rol bij het buitenspelen van de leerkracht gevraagd.

Leerkracht Stefan Szegedi van De Horizon is de initiator van het winnende idee. Szegedi zag dat een leuke pauze voor leerlingen niet altijd vanzelfsprekend is. Met zijn plan hoopt hij dat pauzes leuker en aantrekkelijker worden voor alle leerlingen en leerkrachten.

Bezoek de website van Unicoz voor meer informatie over het winnende idee.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink

Foto: Unicoz.nl