Normal_pc_computer_toetsenbord_digitaal

De website lerarentekortisnu.nl is gaat binnenkort voor onbepaalde tijd uit de lucht, zo meldt de site zelf. Omdat de registraties teruglopen zou de website niet langer een representatief beeld geven van het tekort aan leraren. Dat meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders.

Via twitter heeft webmaster Eddy Erkelens het nieuws bevestigd. De website werd opgericht in het kader van PO in Actie om een beeld te krijgen van het tekort aan leerkrachten in het hele land. Scholen konden de site gebruiken om te vermelden dat er niet voldoende leerkrachten waren en de kinderen noodgedwongen naar huis moesten. Ook wanneer er groepen moesten worden opgedeeld, kon dat vermeld worden op de webpagina. Meer dan 3.500 scholen hebben zich op de site geregistreerd; dat is ruim de helft van alle Nederlandse basisscholen.

“Nog een week er nog vol tegenaan! Laten we met elkaar en voor #POinactie nog een week aan Den Haag laten weten dat het lerarentekort er nu is en dat het groot is!”, zo staat er nu nog te lezen op lerarentekortisnu.nl.

Samen met Jan van de Ven en Thijs Roovers van PO in Actie, die meehielpen aan de website, is uiteindelijk besloten er een punt achter de site te zetten. Registraties die al hebben plaatsgevonden kunnen nog wel bekeken worden, maar scholen kunnen geen nieuwe meldingen of registraties doen. De site sluit op zaterdag 9 juni om 23:59 uur.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids