Normal_vrouwe_justitia

De rechtbank in Den Haag heeft een voormalige chauffeur van een schoolbusje veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van één maand. De 44-jarige man pleegde twee jaar geledem ontucht met een zwakbegaafde leerlinge van een Haagse school voor speciaal onderwijs. Destijds vervoerde hij scholieren van de instelling dagelijks van en naar huis. Dat meldt Omroep West.

De man werd in november 2015 op heterdaad betrapt. De leerlinge werd toen door hem gezoend in de schoolbus. Later vertelde het 16-jarige meisje aan de politie dat de chauffeur haar ook betastte aan haar borsten en billen. De leerlinge zelf zou echter zijn begonnen met fysiek contact. Alvorens de rechter uitspraak deed, had de officier van justitie een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden tegen de man geëist.

De officier van justitie zegt dat de man niet had mogen ingaan op het initiatief van de leerlinge, omdat zij functioneerde op het niveau van een vijf- of zesjarig kind. “Mijnheer had 'nee' moeten zeggen”, zo stelde de aanklager twee weken geleden in de rechtbank. Bij ouders zorgde deze zaak voor veel onrust. De school waar het meisje leerlinge was, organiseerde ter geruststelling een speciale ouderavond .

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids