Logo_logo_ced_groep

CED-Groep biedt voor ambitieuze professionals in het speciaal onderwijs (SO) volop mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen in hun vakgebied. Voor schooljaar 2017-2018 staat een breed pakket van nieuwe cursussen op stapel, met name op het gebied van taal- en gedragsonderwijs. Daarnaast worden er ook cursussen aangeboden die uitsluitend gericht zijn op SO zoals: ‘Loopbaanoriëntatie vso-arbeid’ en ‘Aan de slag met Goed geld vso’. Dat meldt CED-Groep. 

Een greep uit het nieuwe cursusaanbod van het Cursus- en conferentiebureau:

Stimuleren van taalzwakke kinderen

In deze training van drie bijeenkomsten wordt er op drie leergebieden ingezoomd: mondelinge taalvaardigheid, schrijven en begrijpend lezen. Per domein wordt aangegeven wat de uitgangspunten zijn, waar juist voor taalzwakke leerlingen de accenten zouden moeten liggen en hoe de cursist dit kan concretiseren op school.

Bewust lesgeven met Breinsleutels 

In deze cursus leert en ervaart de cursist hoe ons brein informatie verwerkt en welke functies in het brein een rol spelen bij het leren. Dit gebeurt aan de hand van inspirerende, interactieve werkvormen. Vervolgens ontdekt de cursist hoe pedagogische handelingen en didactische technieken die dagelijks worden inzet in de klas, invloed uitoefenen op deze functies. Maar wat hebben leerlingen nodig waarbij één of meer van deze functies minder goed ontwikkeld zijn? En welke rol speelt motivatie bij het leren en hoe kan een docent daar invloed op uitoefenen? Ook deze vragen komen tijdens deze cursus aan bod.

Differentiëren is te leren

Elke leerling is uniek, maar dat betekent nog niet dat elke leerling een eigen lesprogramma nodig heeft. Hoe zorgt een docent ervoor dat hij/zij alle leerlingen bereikt, zonder dat elke leerling afzonderlijk uitleg moet krijgen? Deze cursus geeft u handvatten om te differentiëren en hogere opbrengsten te halen. 

Volledig cursusaanbod

Klik hier voor een volledig overzicht van het vernieuwde cursusaanbod voor het SO. Meer inhoudelijke informatie is ook terug te lezen in de brochure:
Trainingen, cursussen, workshops en conferenties so 2017-2018

(Dit is een advertorial)