Normal_examen__rekenen__rekentoets__leerlingen__eindexamen

Sommige scholen in het voortgezet speciaal onderwijs zijn te klein om zelf de examens te mogen afnemen aan hun leerlingen. De leerlingen doen daarom onder de vlag van een andere, grotere, instelling examen. En de naam van die instelling wordt op hun diploma vermeld. Dit meldt De Gelderlander.

Scholen moeten aan bepaalde eisen voldoen om centrale examens te mogen afnemen. Voldoen zij daaraan niet, dan moeten de leerlingen offcieel onder een andere school examen doen. Een van de eisen is het in dienst hebben van voldoende eerstegraads vakleerkrachten. Veel scholen voor voortgezet speciaal onderwijs kunnen hier niet aan voldoen.
 
Volgens Hennie Loeffen, bestuurslid van De Onderwijsspecialisten, een overkoepelende stichting van meerdere vso-scholen in Gelderland, merken de leerlingen er zelf niet veel van. “Leerlingen kunnen het examen gewoon op hun eigen school maken. Deze gang van zaken zorgt alleen voor wat meer administratieve rompslomp tussen de betrokken scholen in aanloop naar de examens.’’ En de schoolnaam op het diploma is anders.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids