Normal_huiswerk__begeleiding__uitleg__studenten__vo__mbo__hbo__docent

Op 1 augustus 2017 treedt de nieuwe Wet vroegtijdige aanmelding voor en toelatingsrecht tot het mbo in werking. Het ministerie van Onderwijs organiseert in juni enkele voorlichtingsbijeenkomsten over de invoering van de nieuwe wet. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mentoren, decanen en beleidsmakers in het mbo, vmbo, voortgezet speciaal onderwijs, voortgezet algemeen volwassenen onderwijs en het praktijkonderwijs. Zij krijgen direct te maken met de uitvoering van de wet. Dit meldt Lesco.

Kan een kaderleerling worden geweigerd voor een mbo 4-opleiding? Geldt de aanmelddatum ook voor leerlingen vanuit pro en vso? Hoe wijzigt de doorstroomregeling? Dit zijn enkele vragen die aan bod zullen komen op de bijeenkomsten. Andere thema's die aan bod zullen komen zijn het studiekeuzeadvies en het bindend studieadvies en de betekenis van de nieuwe wet voor de verschillende onderwijstypen.

De bijeenkomsten vinden plaats op 15 juni in Zwolle, 20 juni in Utrecht en 21 juni in Eindhoven. Aanmelden kan tot 2 juni bij het secretariaat van het ministerie via m.m.henzing@ocw.nl (onder vermelding van functie en school/instelling). Zie ook www.lesco.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids