Normal_docent_werk_ontslag_leraar_lerares_werken_tas

Een onderwijsassistent van schoollocatie Het Reliëf in Enschede mag niet meer terugkomen op de school. De 30-jarige man wordt verdacht van seksuele handelingen met een oud-leerling van de school. Dat meldt het AD.

Bestuurder Paul Overakker van scholengemeenschap Attendiz, waar Het Reliëf onderdeel van is, heeft het nieuws middels een brief naar buiten gebracht. De assistent zou zich hebben vergrepen aan een 15-jarige jongen die een aantal jaren geleden leerling was op de basisschool. Op Het Reliëf zitten kwetsbare kinderen met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. 

Toen de jongen naar de middelbare school ging, had hij nog steeds af en toe contact met de onderwijsassistent. De ouders van de jongen ontdekten via de telefoon van hun zoon dat er waarschijnlijk handelingen zijn gepleegd die niet door de beugel kunnen. Sindsdien wordt de man verdacht en besloot de school hem te schorsen. Het politieonderzoek naar de assistent is inmiddels afgerond. Momenteel houdt het Openbaar Ministerie zich met de zaak bezig. Daarover is verder nog niets bekend.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids