Normal_hoogbegaafd_slim_kind_talent_knutselen_creatief_verven_passend_onderwijs

In de Brabantse gemeente Laarbeek is scholenorganisatie Eenbes met een succesvolle pilot over passend onderwijs bezig. Het delen en overbrengen van alle ervaring en kennis binnen de scholen lijkt naar wens te verlopen. Talenten worden op deze manier goed benut, aldus de organisatie. Dat meldt MooiLaarbeek.

De scholen die vallen onder Eenbes werken met een twee-sporen-beleid. Dat houdt in dat er zowel directe hulp als hulp op langere termijn geboden kan worden. Met de directe hulp zijn de scholen vanaf januari aan de slag gegaan. Voor kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van bijvoorbeeld sociale vaardigheid en motorisch remedial teaching is in de afgelopen maanden al een goede basis gelegd.

Ook met het aabieden van hulp op lange termijn zijn de basisscholen inmiddels begonnen. Daarbij staat vooral de begeleiding en coaching van de leerkracht centraal. Groepsleerkrachten krijgen dan bijvoorbeeld hulp van een speciale plusklasleerkracht, zodat kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong nog beter uitgedaagd kunnen worden. Deze pilot passend onderwijs moet er uiteindelijk toe leiden dat alle kinderen  op school het beste uit zichzelf kunnen halen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids