Normal_normal_kind_bak_geld

Met ingang van 1 december kunnen scholen in zowel het primair als het voortgezet onderwijs een aanvraag indienen voor bijzondere bekostiging voor onderwijs aan vluchtelingenkinderen die voor het tweede jaar in Nederland verblijven. De deadline voor het aanvragen ervan was oorspronkelijk 24 december 2016. Omdat deze datum voor veel scholen onhaalbaar was, is deze met terugwerkende kracht verschoven naar 2 mei 2017. Dit meldt Algemene Vereniging Schoolleiders.

Scholen kunnen bijzondere bekostiging aanvragen voor asielzoekers/statushouders die langer dan een jaar en korter dan twee jaar in Nederland zijn. De bekostiging vindt plaats per kwartaal en wordt gebaseerd op het aantal asielzoekerskinderen dat één jaar of langer, maar korter dan twee jaar woonachtig zijn in Nederland en op de eerste dag van het kwartaal staan ingeschreven. Er is geen sprake van een drempel voor een minimum aantal vluchtelingenkinderen om in aanmerking te komen voor de aanvullende bekostiging. 
 
De oorspronkelijke deadline voor de aanvraag van deze bekostiging was 24 december 2016. Omdat bleek dat de aanvraagperiode te kort was voor veel scholen is de aanvraagdatum verschoven naar 2 mei 2017. Dit betekent dat de oorspronkelijk te laat binnengekomen aanvragen alsnog in behandeling worden genomen. Scholen die eind 2016 geen aanvraag meer hebben ingediend omdat het daarvoor te laat zou zijn, krijgen alsnog de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids