Logo_autismeweek__logo

Dit jaar organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) van 2 tot en met 8 april voor de 8e keer de NVA Autismeweek onder het thema Jong en AUT. Tijdens de Autismeweek vinden veel activiteiten plaats door het hele land. Dit meldt NVA.

Traditiegetrouw neemt de NVA deel aan de gongceremonie op de beurs in Amsterdam op Wereld Autisme Dag, jaarlijks op 2 april. De NVA luidt samen met een prominente gast op deze dag de gong waarmee de beurshandel officieel geopend wordt. De ceremonie staat op deze dag geheel in het teken van Wereld Autisme Dag 2017. Aangezien 2 april dit jaar op een zondag valt, luidt de NVA de gong op vrijdag 31 maart. Speciale gonggast dit jaar is Brigitte van Blijswijk, zij heeft autisme en is COO Functions/COO Office/Management Consultant bij ABN AMRO. 
 
Op zondag 2 april is de kick-off van de NVA Autismeweek en wordt de autismevriendelijkheidsprijs uitgereikt. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan zowel een persoon als een organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor de participatie van mensen met autisme. De autismevriendelijkheidsprijs voor een individueel persoon gaat dit jaar naar de meest autismevriendelijke huisarts, jeugdarts, leerkracht of andere professional die zich inzet voor vroegtijdige hulp aan jonge kinderen met (vermoeden van) autisme. De autismevriendelijkheidsprijs voor een organisatie zal gaan naar de meest autismevriendelijke welzijnsorganisatie of organisatie voor ouderenzorg of wijkverpleging die zich met veel enthousiasme inzet om de kwaliteit van leven voor senioren met autisme te verrijken. 
 
In de Autismeweek toert de NVA door Nederland in een klassieke blauwwitte Volkswagen bus om diverse evenementen in de regio's te bezoeken en bekendheid te geven aan de NVA. De NVA Autismeweek 2017 wordt afgesloten in Museum Naturalis in Leiden. Op zaterdagavond 8 april is de tentoonstelling 'T. rex in Town' exclusief geopend voor leden van de NVA. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids