Normal_copyright_stockfreeimages_student_huiswerk_stapel_boeken_leren_lezen

De stichting Volare en het Nuborgh college in Nunspeet hebben vandaag een akkoord bereikt om samen te werken op het gebied van regulier en speciaal onderwijs. Een speciaal Junior College moet scholieren vanaf volgend schooljaar helpen om de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gemakkelijker te maken. Dat meldt Veluweland.

De bedoeling is dat leerlingen uit de bovenbouw van het speciaal onderwijs en de eerste twee klassen van het vmbo gezamenlijk les gaan krijgen op het Junior College. De leerlingen kunnen op deze manier alvast wennen aan hun nieuwe school. In het verleden bleken leerlingen vaak tegen problemen aan te lopen bij de overgang. Vaak is de verandering van een rustige omgeving naar meer drukte lastig. Vanuit de eigen klas in het speciaal onderwijs wordt er daarom straks af en toe meegelopen met klassen in het voortgezet onderwijs. De aanpassing aan een nieuwe groep verloopt daardoor in stapjes.

Uiteindelijk moet de de slaagkans van leerlingen erop vooruitgaan. Het Nuborgh College in Nunspeet is de eerste school die start met een Junior College. Volare wil dezelfde samenwerking daarna wellicht ook op andere locaties laten uitvoeren in Noordwest en Noordoost Veluwe.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids