Normal_images__1_

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs is toch in eigen persoon komen kijken op de Sint Maartenschool in Ubbergen. Onlangs liet hij weten, na een eerder geaccepteerde uitnodiging van de school voor speciaal onderwijs, af te zien van het bezoek. Dit meldt Omroep Gelderland.

Dekker bracht een bezoek aan verschillende klassen en ging in gesprek met kinderen, ouders en leerkrachten van de Sint Maartenschool. Hij gaf aan nu zelf te willen horen wat precies de zorgen zijn. De school moet flink bezuinigen wat ten koste gaat van de leerlingen, volgens de betrokkenen.
 
Door de Wet passend onderwijs moeten de zeven scholen van onderwijsgroep Punt Speciaal samen 3,8 miljoen euro bezuinigen. Op deze scholen voor speciaal onderwijs, waarvan de St. Maartenschool deel uitmaakt, zitten kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap en langdurig zieke kinderen. Vanwege hun beperkingen hebben zij extra veel begeleiding nodig om goed te kunnen leren. Maar met de bezuinigingen is er alleen nog geld beschikbaar voor onderwijs. Dat betekent dat er waarschijnlijk geen geld meer is voor de extra begeleiding in zwemmen, speciale gym en ondersteuning van specialisten, zoals een orthopedagoog. Deze zorg die de leerlingen nodig hebben om onderwijs te kunnen volgen, moeten ouders nu zelf regelen.
 
Dekker gaf aan mee te willen denken voor een oplossing. Vandaag is er opnieuw overleg tussen de school, het ministerie, de gemeente Nijmegen en de overkoepelende organisatie Onderwijs Punt Speciaal.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids