Normal_talk-pole-63924_960_720

De bekende gele praatpalen van de ANWB langs de snelwegen zullen in de loop van dit jaar verdwijnen. De palen zijn niet meer nodig omdat steeds meer gebruik wordt gemaakt van andere technologieën zoals mobiele telefoons. De ANWB wil de palen waarschijnlijk vernietigen. Nu hoopt het Auris College in Goes dat er in ieder geval een van de praatpalen overblijft. De school wil graag zo'n paal hebben en deze inzetten tegen pesten. Dit meldt Omroep Zeeland.

Het Auris College in Goes is een school voor leerlingen van 12 tot 21 jaar die moeite hebben met communiceren. Zij hebben bijvoorbeeld problemen met horen of hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Daardoor kunnen zich zich minder makkelijk uitdrukken en duidelijk maken wat ze bedoelen. Deze communicatiebarrière maakt het voor docenten ook lastiger om pestgedrag te signaleren en aan te pakken.

Dit probleem hoopt de school met het gebruik van een ANWB-praatpaal te kunnen oplossen. Volgens maatschappelijk medewerkster Angela Hoogesteeger van de school kan de praatpaal gezien worden als een metafoor voor de leerlingen: "Ze hebben hier een lange weg te gaan, precies waar je ook mee te maken hebt, als je een praatpaal nodig hebt." Als het lukt om een praatpaal te bemachtigen gaat de school samen met de leerlingenraad bekijken hoe ze de paal precies gaan gebruiken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids