Logo_attendiz_logo

Bij scholenstichting Attendiz in de regio Twente zullen komend jaar 140 voltijdbanen verdwijnen. De reorganisatie van de school voor (voortgezet) speciaal onderwijs werd in oktober al aangekondigd. Toen was nog niet bekend wat de gevolgen voor het personeel zouden zijn. dit melden RTV Oost en Tubantia.

Door de invoering van het Passend onderwijs gaan meer leerlingen naar het reguliere onderwijs. Attendiz denkt dat als gevolg hiervan het aantal leerlingen op Attendiz-scholen met 30 procent zal dalen in minder dan tien jaar tijd. Snijden in het aantal banen is daarom noodzakelijk. Het bestuur heeft het personeel donderdagmiddag ingelicht over de reorganisatie.

Vergeleken met twee jaar terug moet de scholenstichting het inmiddels met bijna driehonderd leerlingen minder doen. Het is bovendien niet de eerste keer dat Attendiz reorganiseert. Begin dit schooljaar werden verschillende locaties samengevoegd. Op dit moment heeft Attendiz achttien scholen in Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal en Losser.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids