Normal_leerlingenvervoer_gehandicapte_leerlingen_speciaal_en_bijzonder_onderwijs
Een voormalige taxichauffeur uit Leutingewolde (65) is veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij werd schuldig bevonden aan seksueel misbruik van een verstandelijk beperkte scholiere. Dit meldt Dagblad van het Noorden.
De chauffeur zou het 15-jarige meisje tussen september en december 2014 meerdere keren hebben misbruikt tijdens de taxirit van school naar huis. Begin december waren de stiefouders van een ander verstandelijk beperkt kind er getuige van dat de man een arm om het meisje heen geslagen had en hij onder haar kleding haar borst betastte. Zij ondernamen daarop actie en belden de ouders van het meisje en de vervoersmaatschappij.
 
De man ontkent de aantijgingen. De rechter is echter in het bezit van 26 seksueel getinte privéberichten via Facebook. De verklaring van de man dat hij haar uit de tent wilde lokken omdat hij dacht dat zij loog over eerder seksueel misbruik, geloofde de rechter niet. 
 
De opgelegde straf is wel lager dan de eis van 15 maanden cel, waarvan 3 voorwaardelijk, van het Openbaar Ministerie. De rechtbank vindt die straf te hoog, omdat de man ook al is gestraft doordat hij zijn baan is kwijtgeraakt, zijn vrouw hem heeft verlaten en zijn zoons geen contact meer met hem willen. Naast de gevangenisstraf moet de man ook 1500 euro schadevergoeding aan het meisje betalen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids