Normal_spaarpot_spaarvarken_geld

De CED-Groep ontwikkelt met financiële ondersteuning van ING Nederland fonds de app Goed Geld. Het doel van deze app is het bevorderen van de financiële en algemene zelfredzaamheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking (16 tot en met 30 jaar). Dat meldt de CED-Groep.

Jongeren met een licht verstandelijke beperking hebben een dubbel probleem als het om financiële redzaamheid gaat. Vanwege hun cognitieve beperking verdienen ze minder geld dan leeftijdgenoten én is het voor hen moeilijker om verstandige beslissingen te nemen over geldzaken. De jongeren zien bijvoorbeeld niet in wat het afsluiten van abonnementen of het doen van grotere impulsaankopen voor gevolgen heeft. Daarnaast overzien deze jongeren sociale situaties onvoldoende en zijn ze erg gevoelig voor groepsdruk of druk van een opdringerige verkoper.

Met de Goed Geld app worden deze jongeren bewuster gemaakt van hun eigen financiële situatie en krijgen ze hier meer controle over. De CED-Groep ontwikkelt deze app samen met een training. De training is bedoeld voor docenten, woonbegeleiders en zorgprofessionals zodat zij de app kunnen introduceren bij de jongeren. De CED-Groep werkt hiervoor samen met (avond)scholen, zorginstellingen en wijkcentra.

Het ING Nederlands fonds financiert dit project aangezien het vergroten van de financiële zelfredzaamheid van deze kwetsbare groep jongeren past binnen de doelstellingen van het fonds. De app wordt samen met jongeren ontwikkeld. Door de jongeren actief te betrekken bij deze ontwikkeling wordt hun zelfredzaamheid en gevoel voor eigenwaarde ook vergroot.

De app is medio 2017 gereed.

(Dit is een advertorial)