Normal_ouders_familie_gezin

Oudervereniging Balans en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) zijn van mening dat ouders samen met de school mogen beslissen over extra zorg voor hun kind in het onderwijs. Scholen mogen nu nog zonder overleg met ouders beslissingen nemen. De Tweede Kamer heeft al gesproken over het instemmingsrecht en stemt hierover op 25 oktober. Dat meldt NVA.

Vorige week sprak de Tweede Kamer over het voorstel voor instemmingsrecht voor ouders als het gaat om de onderwijszorg. De motie hierover is ingediend door Tweede Kamerlid Loes Ypma (PvdA). De Kamer bleek verdeeld te zijn over het wetsvoorstel.

Door instemmingsrecht voor ouders te regelen in de wet Passend Onderwijs mogen ouders meepraten en mee beslissen over onderwijszorg voor hun kind. Balans en NVA zijn voor het instemmingsrecht en hopen op een meerderheid van de Kamer. In de medische en ggz-zorg is het nu al volstrekt ondenkbaar dat een arts of specialist een behandeling uitvoert zonder toestemming van ouders en de patiënt. Balans en NVA vinden het daarom niet meer van deze tijd dat dit in het onderwijs nog wel zo is. De organisaties zijn daarom een petitie gestart om zoveel mogelijk stemmen voor het wetsvoorstel te krijgen. De petitie is tot nu toe 1169 keer ondertekend. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids