Normal_computer_toetsenbord_muis_pc

Er is een speciale e-learning ontwikkeld waarin de deelnemers wegwijs gemaakt worden in het speciaal onderwijs en de kinderrevalidatie. De deelnemers leren over de verschillende diagnosebeelden, ontwikkelingsstoornissen en de gevolgen daarvan voor leren en gedrag. De e-learning is ontwikkeld door het Landelijk Orgaan Onderwijs en Kinderrevalidatie (LOOK), lecso, Revalidatie Nederland en de Dutch-ACD. Dat meldt LOOK.

In de cursus komen, naast onder meer de verschillende diagnosebeelden, ook de diverse disciplines op school en in de revalidatie aan bod. De cursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een zelfstudiemodule waarin de cursisten in hun eigen tempo de cursus kunnen doorlopen. Dit deel wordt afgesloten met een kennistoets. Het tweede deel is een contactdag, die alle cursisten verplicht zijn bij te wonen. Op deze dag wordt casuïstiek behandeld en zullen opdrachten uit de e-learning besproken worden. De contactdag is op vrijdag 27 januari 2017.

Doel van Look is om door middel van deze cursus bij te dragen aan landelijke uniformiteit wat betreft basiskennis van medewerkers op scholen en in revalidatiecentra. Op deze manier werken nieuwe medewerkers van scholen en revalidatiecentra aan startbekwaamheidseisen die erkend zijn door LOOK, lecso en Revalidatie Nederland. Op www.revalidatie.nl is meer informatie te vinden over de e-learning.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids