Stichting Milo: Leren communiceren begint al bij de geboorte

Ouders kunnen zich aanmelden voor het programma Communicatie Ondersteuning voor Ouders van Kinderen (ComOOK)met te verwachten ernstige, meervoudige beperkingen  van Stichting Milo dat in oktober 2016 start. Het programma richt zich op ouders die zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun pasgeboren kind of hun al iets oudere peuter. ComOOK duurt vier maanden en bestaat uit twaalf huisbezoeken en drie workshops. Dit meldt Stichting Milo.

Een kind ontwikkelt zijn taalvaardigheden in interactie met volwassenen in zijn omgeving. Daarom is het juist voor kinderen met een beperking belangrijk om zo vroeg mogelijk extra aandacht te geven aan communicatieontwikkeling.
Stichting Milo heeft ComOOK ontwikkeld, omdat via interactie en communicatie de hechting tussen ouder en kind gestimuleerd wordt, ook bij kinderen met een beperking. Uit onderzoek is bekend, dat ouders van kinderen met een beperking moeite hebben om de communicatieve signalen van hun kind te lezen. Ouders vinden het vaak ook moeilijk om hun communicatie aan te passen aan de behoeften van hun kind. Milo helpt ouders om ondanks beperkingen toch mogelijkheden en kansen te zien en te gebruiken voor het maken van contact met hun kind.

Lees meer over dit programma voor kinderen van 0 tot 4 jaar en de wijze van aanmelden op www.stichtingmilo.nl of neem contact op via 073 - 73 70 287 of info@stichtingmilo.nl. Na aanmelding ontvangen de deelnemende ouders een uitnodiging voor de startbijeenkomst op zaterdag 1 oktober of zaterdag 15 oktober 2016. Deze wordt gehouden op een centrale locatie in Nederland. Financiering van het ComOOK programma geschiedt veelal via de Zorgverzekeringswet. In sommige situaties is financiering via de WLZ ook mogelijk.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids