Normal_monteur_student_techniek_auto_technisch

De komende maand organiseert de Programmaraad vijf bijeenkomsten verspreid over het land. De bijeenkomsten hebben als thema de begeleiding van school naar werk van jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso), praktijkonderwijs (pro) en de entree-opleidingen. Centraal staat de vraag wat deze leerlingen nodig hebben om aan het werk te komen. Dit meldt de Programmaraad.

De Programmaraad is een samenwerkingsverband tussen Divosa (de vereniging voor leidinggevenden in het sociaal domein), de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het UWV en de landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie Cedris. Aanleiding voor het organiseren van de bijeenkomsten is de Participatiewet die nu zo'n anderhalf jaar van kracht is. Deze wet heeft veel veranderd voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt in het vinden van werk. De regionale samenwerking om deze jongeren te helpen, kan echter nog beter, vindt de Programmaraad.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor professionals uit het onderwijs en het sociaal domein die zich bezig houden met de overstap van school naar werk van jongeren met een arbeidsbeperking en de aanpak van jeugdwerkloosheid. Het doel is om ideeën en ervaringen uit te wisselen om de betreffende jongeren beter te kunnen ondersteunen.

De bijeenkomsten worden gehouden in Rotterdam (13 juni), Zwolle (20 juni), Eindhoven (21 juni), Haarlem (22 juni) en Amersfoort (27 juni). De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met de ministeries van Sociale Zaken en Onderwijs en vertegenwoordigers uit het onderwijs. Deelname is kosteloos. Meer informatie en inschrijven via de website van de Programmaraad op www.samenvoordeklant.nl.

© Nationale Onderwijsgids