Normal_normal_gehandicapt2

Er verandert veel in de wijze waarop de arbeidstoeleiding van kwetsbare jongeren plaatsvindt. Daarom organiseren AKC, UWV en Regioplan op 10 december in Amersfoort het symposium over de arbeidstoeleiding van kwetsbare jongeren vanuit het voortgezet speciaal onderwijs, het praktijkonderwijs en de entreeopleiding. Dat meldt het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs (LECSO).

In de regionale samenwerking rond kwetsbare jongeren gaan gemeenten, regionale werkbedrijven en werkgevers steeds een belangrijkere rol spelen. Hoe kun je de regionale samenwerking in deze veranderende context zo inrichten dat er een optimale overgang van onderwijs naar werk kan worden gerealiseerd? Welke kennis heb je nodig om dit te kunnen doen? Wie kunnen zinvolle bijdragen leveren voor de gewenste sluitende aanpak onderwijs-arbeidsmarkt voor deze doelgroep? Zijn enkele vragen die centraal staan tijdens het symposium. De vragen zijn belangrijk om tot een sluitend netwerk voor kwetsbare jongeren te kunnen komen.

Het symposium is bedoeld voor (lokale) uitvoerders en beleidsmakers, scholen en andere betrokkenen bij de arbeidstoeleiding van kwetsbare jongeren. Deelname aan het symposium is gratis. Aanmelden kan via www.arbeidsdeskundigen.nl

© Nationale Onderwijsgids