Normal_leerlingenvervoer_bus543

Ouders met een kind met een beperking die wonen in de gemeente Veenendaal kunnen hun kinderen aanmelden voor het project 'Samen reizen met...'. Tijdens dit project leren de kinderen die normaal gesproken gebruik maken van een taxibusje om zelfstandig naar school te reizen. Dat meldt gemeente Veenendaal.  

In het project 'Samen reizen met...' leren kinderen onder meer hoe ze het beste kunnen fietsen, hoe het openbaar vervoer werkt, hoe ze zich horen te gedragen in het verkeer en hoe ze hun reis kunnen uitstippelen. De ervaring leert dat kinderen die zelfstandig op de fiets of met het openbaar vervoer naar school reizen, in plaats van met een taxibusje, daar veel profijt van hebben. Het heeft niet alleen een positief effect op hun zelfvertrouwen, zelfbeeld en sociale activiteit, maar vergroot bovendien de mogelijkheden voor vervolgonderwijs, stage en werk.

In het nieuwe schooljaar start weer een project 'Samen Reizen met..' in de gemeente Veenendaal. Aanmelden hiervoor kan via leerlingenvervoer@veenendaal.nl of telefonisch via (0318) 538 538.

© Nationale Onderwijsgids