Fotograaf: Annemieke Tielen

Op 2 juli is het nieuwe schoolgebouw van De Vaart en de onderbouw van Vierbeek College aan de Utrechtseweg in Oosterbeek geopend. Van de opening van de twee scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs werd een feestje gemaakt, zo gaf rapper Yes-R twee spectaculaire optredens voor de leerlingen. Dat meldt De Onderwijsspecialisten.

De officiële openingshandeling werd door de burgemeester van Renkum en lid van het College van Bestuur van De Onderwijsspecialisten, Hennie Loeffen, samen met de leerlingen verzorgd. Een enorme smiley gevuld met ballonnen ging vervolgens de lucht in. Na de opening verzorgden de leerlingen een optreden in samenwerking met dansschool DansJeFit.

Het nieuwe schoolgebouw aan de Utrechtseweg past met het mos-sedum dak goed in de bosrijke omgeving. Zowel De Vaart als Vierbeek College hebben een eigen karakter gekregen dat past bij de leeftijd van de leerlingen. De Vaart is gevestigd in de linkervleugel en is speels en vrolijk, een echte basisschool. Het Vierbeek College zit in de rechtervleugel en heeft een stoere uitstraling. De bovenbouw van het Vierbeek College blijft gehuisvest aan de Wijnand van Arnhemweg.

De leerlingen hebben nu een moderne, duurzame en uitdagende school om in te leren. Een plek die is ingericht op structuur, veiligheid en voorspelbaarheid; zaken die voor de ontwikkeling van deze leerlingen met gedragsproblemen belangrijk zijn. Ook innovatief leren wordt volop mogelijk gemaakt in de nieuwe school, doordat alle lokalen een smart televisie en twee iPads hebben. 

© Nationale Onderwijsgids