Normal_schoolbus

De politiek wil 88.000 euro bezuinigen op het leerlingenvervoer in Kampen. Op het moment kost het vervoer Kampen 1,2 miljoen euro, terwijl een half miljoen door het rijk wordt vergoed. De raadscommissie is het met dit voorstel eens. Dit meldt De Stentor.

Nu is er nog veel onzekerheid bij ouders over de bezuinigingen. Via een brief zijn zij de afgelopen weken op de hoogte gebracht van het nieuwe beleid. Maar volgens de ouders roept de brief veel vragen op. Ook heerst er onduidelijkheid waarom eerst een algemene brief is verstuurd en later pas informatieavonden worden georganiseerd voor vragen. "Helaas roept de brief die helderheid moet bieden verwarring op", zegt wethouder Geert Meijering. "Er is een algemene brief om ouders vooraf te informeren. De informatieavonden worden later gehouden, omdat de gemeenteraad eerst een besluit moet nemen. Door deze volgorde te hanteren kunnen we ouders beter informeren.”

Door leerlingen te stimuleren om met het openbaar vervoer te reizen of door ouders gebracht te worden, moet het 'busjesvervoer' verminderen. De Staatkundig Gereformeerde Partij is terughoudend in dit idee, want leerlingenvervoer is er niet voor niets vindt de partij. “Ouders kiezen er niet altijd voor om hun kinderen naar de dichtstbijzijnde school te laten gaan. Ook gaan kwetsbare kinderen niet voor niets naar het speciaal onderwijs”, zegt Bernard van den Belt van de SGP. Als ouders hun kinderen een dag per week zelf naar school willen brengen, vrezen ze dat ze het recht op leerlingenvervoer kwijt raken, zegt Jacolien van de Wetering van het CDA. Wethouder Meijering benadrukt dat in het nieuwe beleid de ouders en kinderen centraal staan.

© Nationale Onderwijsgids