Logo_images__6_

Wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs van Rotterdam zal vanmiddag voorlezen bij Kentalis De Medeklinker in Rotterdam. Dit ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen die lopen van 21 tot en met 31 januari. De Medeklinker heeft in die periode een programma vol activiteiten voor hun peuters en kleuters met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Dit meldt Kentalis.

Wethouder De Jonge leest van 13.00 tot 13.30 voor uit het boek 'Boer Boris gaat naar zee'. Vanaf maandag 19 januari tot en met vrijdag 30 januari biedt De Medeklinker een speciaal programma voor de kinderen georganiseerd met onder andere knutselen, spelletjes een masker maken en een afsluiting met de ouders.

Kentalis De Medeklinker biedt in Rotterdam Noord en Zuid behandelgroepen voor peuters, kleuters en kinderen die moeite hebben met praten of het leren van taal (TOS). In de groepen vroegbehandeling leren de kinderen van twee tot en met vier jaar op een speelse manier beter communiceren, beter omgaan met anderen en zijn gevoelens te uiten. Zo kan het kind zich optimaal ontwikkelen en een goede start maken bij de peuterspeelzaal of op school. In de naschoolse groepsbehandeling komen de kinderen met een TOS na schooltijd naar De Medeklinker in Rotterdam Noord. Daar leert het kind hoe hij zich beter kan redden in de omgang met anderen.

Lees hier het interview van de Nationale Onderwijsgids met wethouder De Jonge. 

© Nationale Onderwijsgids