Logo_kristallis_logo_klein_naastv3

De raad van toezicht van Entréa en Kristallis wordt toch niet geheel vernieuwd zoals eerder aangekondigd was. Voorlopig worden 3 van de 7 leden van de raad vervangen. De raad zou vervangen worden omdat zij ten tijde van het financieel wanbeleid van scholenstichting Kristallis toekeek. Dit meldt de Gelderlander. 

Voor de zomer kondigde scholenstichting voor speciaal onderwijs Kristallis aan dat de gehele raad van toezicht binnen 1,5 jaar vernieuwd zou worden. Dit besluit is nu teruggedraaid omdat Kristallis pas geleden besloot niet met partnerorganisatie Entréa verder te gaan. Volgens bestuurder Ron König werpt het feit dat Kristallis nu op zoek is naar een nieuwe partner om een toekomst mee op te bouwen een ander licht op de raad van toezicht. "De raad van toezicht van Kristallis is dan wel dezelfde als die van Entréa, maar voor Entréa heeft de raad altijd goed gefunctioneerd," aldus König. 
 
Vorig jaar ging de scholenstichting bijna failliet door bestuurlijk falen. De Onderwijsinspectie gaf in haar onderzoeksrapport naar de problemen bij Kristalis de raad van toezicht er flink van langs. Het toezicht schoot ernstig tekort, zo vond de inspecteur. 
 
© Nationale Onderwijsgids