Logo__cid_image003_jpg_01cfe403

Tijdens De Kinderboekenweek (1 t/m 12 oktober 2014) staat het kinderboek centraal. Er zijn vele prachtige leesboeken beschikbaar voor kinderen, maar wat als je het boek niet kunt lezen omdat het veel te kleine letters heeft? Speciaal voor (zeer) slechtziende kinderen is er nu JumboLetter; jeugdboeken met extra grote letters. Dit meldt de Stichting Aangepast Lezen. 

Om de ervaring van kinderboeken voor zoveel mogelijk kinderen toegankelijk te maken, is het Kinderboekenweekgeschenk Zestig Spiegels, een uitgave van CPNB, geschreven door Harm de Jonge, omgezet in JumboLetter. Om deze eenmalige uitgave tot leven te brengen gaan voorlezers van Dedicon, die gesproken boeken van Stichting Aangepast Lezen inlezen, op bezoek bij de leerlingen van Bartimeus Zeist, Visio Huizen en Visio Rotterdam. Tijdens deze Kinderboekenweekvoorleesactiviteiten geven de voorlezers alvast een voorproefje van het boek Zestig Spiegels. 
 
JumboLetter is speciaal ontwikkeld voor (zeer) slechtziende kinderen van 6 tot 14 jaar. Deze jeugdboeken zijn gedrukt op A4 formaat met hoog contrast (zwart-wit) en hebben de lettergrootte .24. Hiermee kunnen de kinderen genieten van actuele jeugdboeken in grote letters en oefenen met technisch lezen. Er zijn 40 populaire jeugdboeken geselecteerd voor de collectie van JumboLetter. Deze dienst is onderdeel van Stichting Aangepast Lezen en is kosteloos voor alle kinderen met een leesbeperking. Meer informatie over het bestellen van JumboLetter is te vinden op www.jumboletter.nl. 
 
© Nationale Onderwijsgids