Normal_speelplaats_schoolplein_pauze_spelen

Negen scholen van stichting De Onderwijsspecialisten in Gelderland krijgen een Schoolplein14. Daarvoor is de scholenstichting voor (voortgezet) speciaal onderwijs een samenwerking aangegaan met de Johan Cruyff Foundation

Schoolplein14 is een project van de Johan Cruyff Foundation en daagt kinderen tijdens en na schooltijd uit om meer te sporten en te spelen. Dit sluit goed aan op de visie van
De Onderwijsspecialisten om een brede ontwikkeling van leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben te stimuleren. Sport en vrijetijdsbesteding zijn hier een belangrijk onderdeel van. In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation worden er naast SchoolPlein14 ook Speciale Cruyff Courts aangelegd bij scholen van De Onderwijsspecialisten.

De Wegwijzer in Ede heeft de primeur om als eerste school van De Onderwijsspecialisten hun Schoolplein14 officieel in gebruik te nemen. De school geeft speciaal onderwijs aan leerlingen van vier tot dertien jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Leerlingen van de school zijn zelf direct betrokken geweest bij de inrichting van het plein. Door middel van twee coatings op de grond is een deel van het schoolplein omgevormd tot een atletiekbaan en een speelveld. De kleuren en lijnen stimuleren de kinderen om te bewegen en de creativiteit van de kinderen wordt geprikkeld om zelf spelletjes te bedenken.

De Onderwijsspecialisten en De Wegwijzer zijn heel trots op het gerealiseerde en willen daarom het plein samen met alle leerlingen en betrokkenen feestelijk openen. Op 26 september nemen de leerlingen het plein in gebruik. Om 13.30 uur wordt het Schoolplein14 officieel geopend door Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation. Bjorn Boes zal met zijn freestyle voetbalshow zorgen voor een spectaculaire kick-off van dit project.

© Nationale Onderwijsgids